25 Eylül 2008 Perşembe

eşcinsel olmak


herkes kabul eder ki, farklı bir duygudur.
mesleğiniz, kariyeriniz...ne olursa olsun... gay iseniz başkalarının gözünde sıfırlanma ihtimaliniz çok yüksektir.

-sanki insanlar iş çevrelerindeki yahut sosyal hayatlarındaki hetero arkadaşları ile yatağa giriyorlar, sizle de girdiler... "aaa ...eşcinselmişsiniz!"

kendi özel /mahrem hayatlarına saygı talep eder insanlar...oysa bir gay'in buna pek hakkı yoktur onların gözünde..

-aaa! sen erkekler ile mi yatıyorsun?

(hoş...gay olmaktan anladığı tek şey erkekler ile yatmaktır çoğu zaman- tıpkı bu özelliğinin dışında başka bir hayata dair sözü/konumu/duruşu... olmayan "GAY"ler gibi)

bazen de...gay iseniz.. liberal ahlaktan ve sınırsız özgürlükten yana olmalısınız...değilseniz... sizde bir eksiklik varmış gibi davranır kimi gay'ler...

bazen düşünüyorumda... aslında toplumdan saygı ve kabullenme bekleyen gay'ler... nedense kendilerine karşı -kendi içlerinde- ve topluma karşı bu saygı ve kabullenmeyi sergilemezler...

arkadan konuşma ve bol bol dedikodu...
sevgili çalma...
arkadaşı ile "seks"i de paylaşı verme...-kimi zaman aradan çıkartı verme-...
yokda sokakta...BEN GAY'İM HEY MİLLET GÖRÜN der gibi dolaşmayı bir marifet sanma veyahut...bu şekilde dolaşmayanları "KENDİNİ KABULLENEMEMİŞ SAYMA"

(hatta hiç unutmam ilk defa biri ile buluştuğum da bana çok kızmış..surat yapmıştı... Neden? diye sordum.. "hiç belli etmiyormuşum gay olduğumu...olmazMIŞ")

bir de feminenlik ile "hayat kadını gibi konuşmayı/oturmayı/kalkmayı..." birbirine karıştırıyoruz... hiç bir kadında bugüne kadar görmediğim davranışları "feminen" olan gay'ler de görüyorum...oysa feminenlik bu değil... kadınsılık hiç değil...

vs..vs..

özetle..önce insanın kendine saygısı, topluma çevresine...arkadaşlarına saygısı olmalı ki... karşılığını görebilsin...(en azından beklemeye hakkı/yüzü olsun)

*dip bir not: öz eleştiriden de korkmamalı...

2 yorum:

elektromat dedi ki...

senin gibi düşünen birileri ne kadar az 12 milyonda kaç?

Hülya dedi ki...

Gayler hakkında bilgim yada fikrim yoktu . Tesadüfen bloğunuzu okumaya başladım ve yazdıklarınız ilgimi çekti .
Ben bir bayan olarak ; bize benzemeye çalışan ancak pek başarılı olamayan ; karşılaştığımda öncelikle görünüşlerinden sonra da aniden kalkıp saldıracakmış hissiyatı uyandıran davranışlarından rahatsız olduğum insanlara bakış açıma bir pencere de siz açtınız .
Sevgiler